Poznati dečiji pulmolog podelio je na svom Fejsbuk nalogu istraživanje američkog centra koje je pokazalo da oko 70 odsto inficiranih uvek nosi masku.

Pulmolog i alergolog dr Branimir Nestorović objavio je danas na svom Fejbuk nalogu tvit novinara Džordana Šačela u kojem ovaj navodi da je studija Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazala da je 70,6 odsto Amerikanaca pozitivnih na koronu uvek nosilo masku ili pokrivalo lice nekim komadom odeće kako bi se zaštitilo od virusa.

Poznati dečiji pulmolog je iznad ove objave napisao kratko: „Naučnik iz CDC, maske ne deluju“, misleći na direktora ovog centra, dr Roberta Redfilda.Nestorovićev komentar pomalo je zbunio javnost s obzirom na to da je dr Redfild na konferenciji održanoj prošlog meseca istakao da je nošenje maski sigurnija zaštita od korona virusa nego vakcina.

Ipak, u studiji objavljenoj 12. oktobra, navodi se i da još 14,4 odsto ispitanika tvrdi da „često“ nosi masku. To znači da je 85 odsto zaraženih pacijenata prijavilo redovno nošenje maski, pokazalo je istraživanje CDC

Dr Nestorovic, foto: Facebook

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here