U požeškom Domu zdravlja opremljene su dve kovid ambulante, kako pacijenti, koji dolaze na pregled, ne bi dugo čekali. Ceo srednji deo zgrade je namenjen za pregled osoba sa simptomima kovida, a ulaz je moguć i sa prednje i sa zadnje strane Doma zdravlja.

Dom zdravlja u Požegi, foto:031info.rs

Uz pomoć Vojske Srbije postavljeni su i šatori gde Požežani koji čekaju mogu da se sklone od sunca ili kiše. Poslednjih dana u ovim ambulantama dnevno se pregleda između 30 i 40 pacijenata. Direktorica Doma zdravlja dr Vera Matović kaže da trenutno ima dovoljno svih vrsta testova, a da uobičajena procedura podrazumeva pregled lekara, laboratorijsku analizu krvi i rengensko snimanje pluća. Pacijenti sa blažom kliničkom slikom se sa propisanom terapijom vraćaju kući, a oni sa težom, u zavisnosti od rezultata testa, se upućuju u užičku bolnicu ili u bolnicu na Savincu.

Svi Požežani mogu računati i na redovne psihološke preglede lekara, a sve ostale službe u Domu zdravlja Požega rade po ustaljenom rasporedu, uz primenu svih neophodnih mera zaštite od koronavirusa, kazala je gostujući u našem jutarnjem programu dr Vera Matović.

Situacija oko mlade doktorke Doma zdravlja u Požegi M. Đ. koja je suspendovana do okončanja disciplinskog postupka, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako pregleda pacijente van ambulante, ispred vrata, na terasi pomenute zdravstvene ustanove, rešena je zahvaljujući razumevanju nadležnih na najbolji mogući način i doktorka će već danas, nakon razgovora sa upravom Doma zdravlja u Požegi, biti vraćena na posao, dodala je dr Vera Matović.

2 KOMENTARA

  1. Uprava doma zdravlja?Ko je naredio da se suspenduje taj je i vratila zbog smrdljive fotelje.Zlo cini,zlu se nadaj.Radite u uslovima u kojima rade oni u covid amb.pa cete zavezati jezik,iz vas lazi izlaze.sramite se

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here