U poslednja 24 sata preminulo je 18 osoba od posledica koronavirusa. Zaraženo je još 386 osoba od 8.646 testiranih. Na respiratorima je 130 osoba. Premijerka Ana Brnabić je rekla da je danas jedan od najgorih dana od početka epidemije. Pozvala je građane da poštuju mere, da nose maske, drže distancu i da se ponašaju odgovorno i poručila da država neće prezati od najtežih mera ukoliko podaci ne budu bolji.

Ukazuje da je od utorka 30. juna u Beogradu obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, napominjući da se ne vidi neko značajno poboljšanje u brojevima kao rezultat te mere.

„Sa još većom pažnjom pratimo razvoj epidemiološke situacije, kako bismo dalje reagovali adekvatnim merama. Ovo je bez sumnje rezultat našeg ponašanja i discipline od pre pet ili šest dana, a rezultat okupljanja i protesta od pre tri dana ćemo videti za tri ili četiri dana“, navodi Brnabićeva.

„Da budem sasvim jasna, mi nećemo prezati od bilo kakvih mera, bilo kakvih restriktivnih mera da bismo sačuvali zdravlje i živote ljudi. Moje mišljenje je kao što znate da bi najefikasnija mera bila uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja makar vikendima, da bi se prekinuo ovaj broj i omogućio prostor za disanje zdravstvenog sistem“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here