U Požegi još ne mogu da se pomire sa odlukom Izvršnog odbora FSS, da im je uskraćeno pravo da se takmiče kao prvoligaši. Mada su pre saastanka na Kopaoniku dobijali uvreravanja od nadležnih da su među najozbiljnijim kandidatima za viši rang. Šta se umeđuvremenu promenilo prilikom odlučivanja ostaće izgleda tajna, bar za njih. Ovako šansu da se dokažu dobili su klubovi koje su Požežani dobili u prvenstvu i bili daleko ispred. Reakcija čelnika Sloge, Ivana Radovića, imala je velikog odjeka u javnosti i bačena je velika ljaga na srpski fudbal. U znak protesta podneo je neopozivu ostavku i povukao se iz kluba. U međuvremenu spremnost da pomogne požeškom srpskoligašu izrazio je uspešni privrednik Aleksandar Đurić, tako da su uspeli da stabilizuju finansije i ponovo će pokušati da se domognu vrha tabele, ako to bude nešto značilo. Za ambiciozne planove neophodna im je bila podrška doskorašnjeg predsednika Radovića, tako da ga je nedavno posetila delegacija iz kluba ne bi li ga ubedili da promeni prvobitnu odluku. Radović je ostao pri zadatoj reči, ali je izrazio spremnost da i dalje finansijski pomaže klub. U svakom slučaju čeka se zazedanje Upravnog odbora  na kojoj će biti reči o novom čelniku.

Nadajući se verujući u obećanja kompententnih ljudi iz vrha saveza, u Slogi nisu ništa prepuštali slučaju i počeli su sa pripremama još 22. juna. Zadržali su postojeći sastav i, koliko-toliko, posle velikog razočarenja, uspeli da se konsoliduju i nastave sa pripremnim ciklusom. Trener Aleksandar Petaković na raspolaganju ima 25 igrača, od toga polovina su mladi momci rođeni 2000/01. godine.

– Trenirali smo lagano i postepeno uvodili igrače u ono što ih očekuje u narednom periodu. Pojačavamo intezitet rada, uigravamo pojedine linije, i sve se odvija na zadovoljavajući način. Vidi se da su se igrači uželei fudbala i utakmica, tako da je atmosfera radna i uveren sam da ćemo dočekati start sezone spremni – optimista je Petaković. Zakazali su šest kontrolnih utakmica i prva je na programu u petak protiv Radnika iz Bjeljine, sledi Proleter, Radnik iz Sudulice, mada je susret neizvestan jer superligaš  ima pet zaraženih igrača. Odmeriće snage sa Rudarom iz Prijedora, GFK Slobodom iz Užica i Kolubarom iz Lazarevca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here