U požeškom Domu zdravlja opremljene su tri kovid ambulante, kako pacijenti koji dolaze na pregled ne bi dugo čekali. Ceo srednji deo zgrade je namenjen za pregled osoba sa simptomima kovida, a ulaz je moguć i sa prednje i sa zadnje strane Doma zdravlja. Ambulante rade od 7 do 20 sati, a uz pomoć Vojske Srbije postavljeni su i šatori gde Požežani koji čekaju mogu da se sklone od sunca ili kiše.

Poslednjih dana u ovim ambulantama dnevno se pregleda između 30 i 40 pacijenata. Direktorica Doma zdravlja dr Vera Matović kaže da trenutno ima dovoljno svih vrsta testova, a da uobičajena procedura podrazumeva pregled lekara, laboratorijsku analizu krvi i rengensko snimanje pluća. Pacijenti sa blažom kliničkom slikom se sa propisanom terapijom vraćaju kući, a oni sa težom, u zavisnosti od rezultata testa, se upućuju u užičku bolnicu ili u bolnicu na Savincu.

Po rečima dr Matović sve ostale službe u Domu zdravlja Požega rade po ustaljenom rasporedu, uz primenu svih neophodnih mera zaštite od koronavirusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here