Na teritoriji Opštine Požega, proglašena je vanredna situacija, zbog povećanja broja obolelih od virusa COVID-19. U Požegi je danas potvrđen 1 novi slučaj oboljevanja, dok je juče bilo 10 novih alučajeva.

Pogledajte odluke donesene na sednici staba za vanredne situacije Opštine Požega.

Predsednik opštine Požega na osnovu člana 38 i 39. Stav 5. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama („Sl.glasnik RS“, broj 87/2018), člana 17. Stav 1. Uredbe o sastavu, načinu i organizaciji rada štabova za vanredne situacije („Sl.glasnik RS“, broj 27/2020), a na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije na vanrednoj sednici održanoj 05.07.2020. donosi

N A R E D B U

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na zelenoj pijaci.
U ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.
Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata tako da radno vreme može početi najranije u 7 časova a završiti najkasnije do 20.00 časova.
Ograničava se broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, na broj kojim se obezbeđuje socijalna distanca od najmanje 2 metra.
Obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“, br. 66/2020-4) – delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ koje se odnose na predškolske ustanove, škole, fakultete, studentske domove, ponašanje u parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, sport, javni prevoz, ugostiteljske objekte, biblioteke, muzeje, galerije, teretane i fitnes klubove, frizerske salone, kozmetičke salone, pedikir i manikir, masažu i tetovažu, pružanje uslužnih delatnosti u kući ili stanu i drugo, kao i preporuke drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa.
U javnom prevozu (gradski, međugradski i taksi prevoz) obavezno je nošenje zaštitnih maski.
Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama.
Nalaže se pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora.

u Požegi , 05. jula 2020. godine

OPŠTINA POŽEGA

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

01 broj 020-44-37/2020 od 05.07.2020.godine

U

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here