Poražavajuća je činjenica da u bruto dodatoj vrednosti u Srbiji prednjače Beograd sa 39 odsto i Južnobački okrug,

 

Foto: Zdrava Srbija

kojem pripada Novi Sad sa 11 odsto, a da svi ostali okruzi u državi pojedinačno ne prelaze ni četiri odsto”, izjavio je Veroljub Stevanović, kandidat za poslanika koalicije „Zdrava Srbija – Bolja Srbija’’, ističući da je neophodno što pre sprovesti strategiju državotvornog razvoja, alokaciju nacionalnih institucija i decentralizaciju vlasti, kako bi se obezbedio pristojan život svim građanima Srbija, a ne samo onima koji žive u velikim ekonomskim centrima, poput Beograda i Novog Sada.

Stevanović navodi da u Srbiji treba mnogo toga promeniti, a da bi se to uradilo mora se decentralizovati jer jedino tako će se omogućiti ravnomeran razvoj svih regiona u Srbiji. On dodaje da je nedopustivo da je beogradska oblast više od 30 puta ekonomski snažnija od Topličkog ili Zaječarskog okruga koji su sa učešćem u BDV-u od 0,7 i jedan odsto najsiromašniji delovi Srbije.

„Nije logično da prosečna plata u Beogradu bude veća od plate u unutrašnjosti Srbije petnaestak hiljada dinara i više, to moramo promeniti zarad svih nas”, zaključuje Stevanović.

GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here