Požega – Premijerka Srbije Ana Brnabić posetiće u subotu 6. juna opštinu Požega, i tom

Foto:031info

prilikom će se sastati sa lokalnim privrednicima, a potom će obići nekoliko poljoprivrednih gazdinstava kao i fabriku „Napredak” koja je sada u vlasništvu požeške kompanije Inmold. Premijerka je prilikom ranijih poseta opštini Požega, naglasila je da je kompanija „Inmold“ pravi primer kako srpske porodične fabrike, mogu da pariraju konkurenciji na svetskom nivou.

„Prosek zaposlenih u ovoj kompaniji je 28 godina. “Inmold” je idealan primer uspešnog poslovanja i onog što želimo da postignemo u Srbiji. Zbog doprinosa koji daju Požegi, ali i Srbiji učinićemo sve da im dodatno pomognemo – izjavila je Brnabić.

Kompanija “Inmold” već nekoliko godina je deo dualnog obrazovanja, pa đaci Tehničke škole pod njihovim okriljem obavljaju stručnu praksu, što je dodatno oduševilo predsednicu Vlade.

„Sa dualnim obrazovanjem smo započeli 2011. godine. Do sada smo imali 34 stipendista, neki su nakon završetak srednje škole ostale kod nas i zaposlili se, a neki su otišli na fakultet i vrlo je verovatno da će se nakon završetka studija vratiti u našu kompaniju“, istakao je vlasnik kompanije “Inmold” Goran Janković.

Opštinu Požega posetiće i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i to 12. juna, kada će svečano otvoriti požeški gigant “Budimku”, koja je konačno dobila novog vlasnika kosjerićku kompaniju ITN grupa.

RINA / GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here