Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova , saznaje Republika u Vladi Srbije. Podsetimo, ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

Sa druge strane, stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ponovljen je već više puta, a to su danas na redovnoj konferenciji za medije u Vladi Srbije istakli i doktorka Darija Kisić Tepavčević i doktor Predrag Kon – zabranu kretanja ne treba ukidati. U vezi sa ovom odlukom, podsetimo, održane su i konsultacije šefa države Aleksandra Vučića i predsednice vlade Ane Brnabić.

Takođe, po završetku sednice kriznog štaba, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 14. aprila 2020. godine registrovano ukupno 411 novih potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 2.440 osoba od kojih je 411 pozitivno. Hospitalizovano je 3.006 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 131pacijent.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno  23398 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminulo je 9 osoba, od toga sedam osoba muškog i dve ženskog pola. Ukupan broj preminulih je 94 osoba. Ukupan procenat smrtnosti je 2,1 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here