U našu redakciju, stigao je dopis jednog našeg sugrađanina (ime poznato redakciji) koji je želeo da pohvali svog suseda, koji se poneo veoma odgovorno i solidarno u vremenu borbe protiv korona virusa. Akter priče je želeo da ostane anoniman ali je ovakvo delo za svaku pohvalu.

Poznato je da Srbi u teskim vremenima pokazaju osobine poput: solidarnosti, hrabrosti i ne sebicnosti. Smatram da je ovo dobar primer kako biti “heroj” u ovako teskoj situaciji za kako nasu drzavu Srbiju, tako i svet izjavio je stanar jedne zgrade u Požegi.

Stanar jedne zgrade, na teritoriji Požege ,  doneo je odluku da bude savestan gradjanin, da slusa predloge i molbe Vlade Republike Srbije. Pored upotrebe zastitnih sredstava ( maski i rukavica ), smanjenog kretanja i smanjene komunikacije sa drugim ljudima, on je otisao korak dalje tako sto je enterier zgrade i automobile stanara preprskao dezinfekcionim sredstvom – Asepsolom, u vremenskom periodu od 13:00 do 13:25. Tim postupkom nije doprineo samo zastiti i prevenciji protiv sirenja COVID – a 19, u zgradi u kojoj stanuje, vec gradu i nasoj Republici Srbiji i svim njenim gradjanima. Stanari zgrade su naravno bili zahvalni i imali su samo reci hvale. Ovaj primer, vraća nadu da još uvek postoje pozitivni primeri odgovornosti i solidarnosti, ali i da možemo biti disciplinovani kada je to potrebno.

Naša zemlja se često susretala sa raznim krizama, a ovu borbu sa nevidljivim neprijateljom, možemo dobiti samo ako se budemo prirdžavali propisa i bili složni u borbi protiv ovog virusa.

OSTANITE KOD KUĆE!

PRIMER DOBROG KOMŠIJE, foto:privatna arhiva

 

1 KOMENTAR

  1. Savestan covek svaka cast a ne kao snimak pozeske televizije od cetvrtka gde na pijaci prodaju sve prodavci preko 65 godina i to se javno prikazuje a da niko ne obrati paznju na to.Trebalo bi kazniti i prodavce i snimatelja i reportera.Pa sad ja treba da objasnim mojim starim roditeljima zasto oni ne mogu van a tamo neka baba moze da prodaje sir i kajmak.To je sramota a niko nista jos nije preduzeo.Boban,PZ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here