Sve klinike u srpskom lancu bolnica u kojima se leče oboleli od korone dobili su iz Infektivne klinike algoritme ili precizan niz koraka za lečenje pacijenata, a u terapiju je uključen i lek protiv malarije “hlorikin”, piše Blic.

Direktor Klinike “Dragiša Mišović” Vladimir Đukić potvrdio je za Blic da pacijenti sa Infektivne klinike stižu sa prepisanom terapijom u kojoj je i “hlorikin”, lek protiv malarije.
Osim “hlorikina” koriste se i drugi antivirusni lekovi, a koje za pacijente propisuje Infektivna klinika, precizirao je Đukić.

U protokolima koje su kineski lekari i pre dolaska u Beograd, sa pojavom prvih obolelih u Srbiji, poslali kolegama u Srbiji pobrojano je nekoliko lekova koji su, od slučaja do slučaja, reagovali protiv korona virusa.

U bolničkim uslovima u antiviralnoj terapiji je alfa interferon, lopinavir – ritonavir, ribavirin, hlorokin fosfat i arbidol, a uz antivirusnu terapiju koriste se i antibiotici.
Kako se ističe u kineskim savetima, za tretman trudnica se primenjuju iste mere.
Lek protiv malarije nalazi se i u preporuci Radne grupe Ministarstva zdravlja Srbije za kontrolu virusa Kovid-19.

Pacijentima obolelim od korona virusa sa težom slikom daje se terapija koju čine lek protiv malarije, antivirusni lekovi koji su inače deo terapije protiv AIDS, kao i antibiotici, saznaje Blic u Kliničkom centru u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here