Republici Srbiji je do 18 časova 21. marta 2020. godine registrovan ukupno 171 potvrđeni slučaj COVID 19.

 

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 48 osoba od kojih je 22 pozitivno i 26 negativno na novi korona virus.

– Od sutra uvođenje policijskog časa, odnosno zabrane kretanja od 17 do 5 časova ujutro, rekao je Vučić.

Predsednik je najavio proširenje policijskog časa od 13 do 7 ujutro i moguće uvođenje 24-časovnog policijskog časa, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Radimo na proizvodnji dezinfekcionih sredstava i maski unutar zemlje. Od srede, četvrtka u svima apotekama širom Srbije biće hirurških maski, a mnogo i epidemioloških. Danas je veliki dan kad stiže kineska pomoć, rečeno je na konferenciji za štampu.

– Po istovaru zaštitnih maski i opreme, naš najveći avion A330 se vraća u Kinu po još jedan takav tovar, najavio je predsednik Srbije.

Od sutra stupa na snagu zabrana kretanja po parkovima, uz zabrane koje stupaju na snagu od 20h, kao što su zabrana javnog gradskog prevoza, zabrana rada kafića i tržnih centara.

– Teška je situacija. Do sada je najteži dan za nama. Svako mora sa nečim da se pomiri. Boriću se za živote naših ljudi, rekao je Vučić.

Kaže da, ako opet bude veliki broj ljudi na ulici, biće još strože mere koje se tiču kretanja ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here