Od ponedeljka naplatna stanica „Preljina” proširuje se sa pet na sedam saobraćajnih traka, od kojih će tri saobraćajne trake biti za izdavanje kartica i četiri za naplatu.

To će dovesti do povećanja propusne moći na naplatnoj stanici u Preljini, a samim tim će se smanjiti zadržavanje vozila na najmanju moguću meru”, izjavio je agenciji MNA šef Odseka za naplatu putarine u Preljini, Saša Savić.

Mesto za izdavanje kartica biće izmešteno na sam ulaz na auto-put “Miloš Veliki”.

Za elektronsku naplatu putarine određena je jedna traka, ali, po potrebi, u funkciji će biti dve ili tri trake, u cilju bržeg prolaska vozila kroz naplatnu stanicu.

Kada je u pitanju elektronska naplata putarine svakim danom je sve veći procenat u ukupnoj strukturi vozila. Trenutno je više od 30 odsto učešća elektronske naplate putarine u ukupnoj naplati”, istakao je on.

Povodom predstojećih praznika i pojačanog saobraćaja na autoputevima, Putevi Srbije organizovali su veći broj radnika na naplatnim stanicama.

To će doprineti efikasnijem radu i odvijanju saobraćaja bez ikakvih problema na naplatnoj stanici u Preljini”, naveo je Savić.

Od kako je puštena u saobraćaj cela deonica autoputa od Surčina do Preljine, znatno je povećan broj vozila.

Od otvaranje autoputa ‘Miloš Veliki’ zabeležen prosečan dnevni saobraćaj je uvećan za 30 odsto”, rekao je Savić.

Prema podacima Puteva Srbije, proteklog vikenda (20.-22.12) kroz naplatnu stanicu Preljina prošlo je ukupno 34.073 vozila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here