Požega- Proteklih dana,nakon prodaje požeške Budimke, nekoliko građana se obratilo našoj redakciji  zbog iste nedoumice. Njihova pitanja bila su skoro ista: “Mi smo nekada radili u Budimci, šta će biti sa neisplaćenim zaradama?”. Naime, nakon stečaja, požešku Budimku je kupilo preduzeće ITN sa obećanjem da će uložiti 5 miliona evra u proizvodnju a da će prvi proizvodi sa linija izaći na proleće. Kako nezvanično saznajemo, neki od starih radnika su čak i pozvani da ponovo rade u matičnoj fabrici, ali je zaista mali broj radnika koji je radno sposoban, a većina njih se odavno bavi nekim drugim poslom. Evidentno je da kupovina Budimke ima veliki značaj za Požegu, ali ipak ćemo čekati sledeću godinu, da vidimo da li će kupac ispuniti obećanje.

foto:Mediaportal

Ipak, ostaje pitanje koje muči većinu starih radnika Budimke, a tiče se zaostalih zarada. Određeni broj radnika, napustipo je ovo preduzeće uz isplatu otpremnine, tako da su obaveze prema njima izmirene. Postoji veliki broj radnika, koji nisu želeli da napuste ovo preduzeće i uzmu otpremnine, već su ostali u njemu do samog gašenja. Neki su vodili sudske sporove, na kojima je presuđivano u njihovu korist, ili suprotno, ali je mnogo ljudi kojima zarade nisu isplaćene a mnogo godina je prošlo.

Šta će biti sa dugovanjima prema starim radnicima, videćemo u narednom periodu, a nadamo se da će rezultat biti pozitivan.

1 KOMENTAR

  1. 2001godine moj muž je umro kao radnik BUDIMKE! Ostala sam samohrana majka sa dvoje maloletne dece! Niko se nikada nije osvrnuo na moju nastalu situaciju! I ne treba, treba mi samo ono što mi duguju!!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here