Požeška “Budimka” prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji “Itn grupa” iz Kosjerića koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i smrznutim povrćem. Početne investicije u “Budimku” biće, kako navode, pet miliona evra. Očekuju da će početi sa radom na proleće.

Novi vlasnik “Budimke”, direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je za RTS da su planirane investicije preko pet miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

“Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99 odsto”, rekla je Markovićeva.

Istakla je da se proizviodni program “Budimke” oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike u Kosjeriću.

Za kupovinu “Budimke”, u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije.

1 KOMENTAR

  1. Дали ћемо ми бивши радници БУДИМКЕ добити новац који нам фабрика дугује за неисплаћене зараде. Они кажу да ће да позову старе раднике да раде, мали број радника може да ради ми смо скоро сви болесни и мене занима новац који они нама дугују

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here