Bivši upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš Aleksandar Grbović postavljen je za novog direktora kompanije “Novi Pazar put” i on je na toj poziciji naslijedio Ibrahima Škrijelja, saznaje radio Sto plus.

On je funkciju direktora jedne od najvećih novopazarskih firmi zvanično preuzeo 1. novembra, što je i zabilježeno u podacima Agencije za privredne registre.

Foto:sandzakpress

Grbović (53), penzionisani pukovnik Vojske Srbije, na čelu zatvora u Nišu bio je nešto više od četiri godine (mart 2013 – septembar 2017), tokom kojih je ostvario zapažene rezultate, a iz te ustanove je samovoljno otišao, kako je tada rekao, na bolje radno mjesto.

Grbović je završio Vojnu akademiju u Beogradu, kao i specijalizaciju za bezbjednosne službe ocjenom 10. Tri puta je vanredno unapređivan, bio je najmlađi pukovnik i nosilac je brojnih odlikovanja. Penzionisan je 2005. godine, protiv svoje volje.

Kao kandidat Srpske radikalne stranke 2008. godine izabran je za predsjednika Opštine Požega, ali je nakon godinu dana podnio ostavku.

Iako je došlo do promene na čelu novopazarskih Puteva, vlasnička struktura, za sada, je ostala ista.

Vlasnik nešto preko 77 odsto kapitala ove firme je kompanija “Novi put plus” iz Sevojna, a ostatka Montažno-proizvodno preduzeće “Jedinstvo” iz iste opštine. Inače, “Novi put plus” jek ćerka firma kompanije “Jedinstvo”.

3 KOMENTARA

 1. Komentariši:Zašto mu u biografiji ne stoji da je radio i u DIGP,,Radnik”Požega koji je zajedno sa Lepomirom Markovićem doveo do propasti…Neka se zna i to da je posle njih dvojice 160 radnika ostalo na ulici…

 2. Ovaj obrazovani,
  sposobni, vredni
  i dokazani, uspešni
  čovek, mnogo je bolje
  rešenje bio za prvog
  čoveka njegovog
  rodnog grada, koji
  vapije za takvim
  rukovodećim kadrom!
  Mislite o tome!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here