Kako portal “Reflektor” ekskluzivno saznaje, Srpska napredna stranka u Čačku neće više biti u statusu povereništva. U narednih mesec dana sprovešće se izbori u mesnim odborima, dok će se izborna skupština Gradskog odbora održati najverovatnije 29. novembra.

Na izbornoj skupštini kandidat za predsednika Gradskog odbora biće član predsedništva SNS Milun Todorović. Dosadašnji poverenici Igor Trifunović i Marko Parezanović bi trebalo da budu potpredsednici budućeg Gradskog odbora. Ovo je odluka vrha SNS doneta na poslednjoj sednici Izvršnog odbora na kojoj je odlučeno i da Todorović bude poverenik do izborne skupštine.

Podsetimo, Trifunović i Parezanović postali su poverenici lokalnog SNS-a u martu 2015. godine umesto Aleksandra Radojevića, koji je kasnije napustio SNS i oformio grupu građana koja je danas deo Narodne stranke Vuka Jeremića. Jedini put kada je SNS u Čačku imao formiran Gradski odbor bio je period od 2010. do 2013. godine kada je predsedik bio Radenko Luković.

Procena naprednjaka je da će formiranjem Gradskog odbora u izbornu kampanju ući sa većim kapacitetom, ali i legitimitetom koji je u javnosti lokalnim naprednjacima često osporavan zbog predugog boravka u statusu povereništva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here