Firma Inmold Plast iz Požege, koja pored izrade, popravke i servisa alata nudi i usluge brizganja plastike, mašinske obrade i laserskog navarivanja, u ovu godinu je ušla ambciozno. Ova firma je u junu svečano otvorila novi poslovni prostor u Priboju, te formirala servisno odeljenje u sektoru robotike, a u toku je i priprema za učešće na sajmu “K” 2019, u Diseldorfu, koji se održava svake treće godine.

Inmold plast Požega, foto:031info.rs

Na ovom vodećem svetskom sajmu kada je u pitanju prerada plastike i gume, a koji će se održati od 18. do 21. oktobra, ova kompanija predstaviće se novim tehnologijama i alatima.

– K sajam u Diseldorfu smo svaki put obilazili kao posetioci, imajući u vidu da je to zaista najveći sajam kada je u pitanju delatnost Inmold-Plast-a. Budući da je ovo prvi put da učestvujemo na tom sajmu, ove godine predstavićemo se sa velikim brojem uzoraka, slika, znanjem i iskustvom naših inženjera. Ukoliko uvidimo da je ovo zaista sajam za nas, definitivno ćemo se za tri godine predstaviti sa kompletnim sistemom, koji čine mašine, alati i roboti – rekla je za eKapiju Dušica Janković, iz kompanije Inmold.

Prethodni sajmovi – Fakuma u Nemačkoj, Propak West Africa u Nigeriji, Pack Expo u Las Vegasu – za firmu Inmold doneli su i prilike za nova tržišta i potencijalne poslovne partnere.

– To su za nas potpuno nova trzišta, u smislu da dosad nismo radili sa ovim zemljama. Nigerija je veliko tržište za nas, a u toku je jedan jako veliki projekat baš za firmu iz Nigerije, pa nam je svakako bilo interesantno da se tamo pojavimo. SAD je tržište koje još uvek analiziramo i radimo na tome da se što bolje upoznamo sa potrebama, ovog, zaista ogromnog trzišta – rekla je za naš portal Janković.

Osim sajmova, ovu godinu obeležilo je i otvaranje novog pogona u Priboju sa instaliranim modernim mašinskim parkom, koji je spreman za početak proizvodnje prvih artikala, a sa prepoznatljivom oznakom Inmoldovog renomiranog kvaliteta.

– Zahvaljujući investiciji i proširenju kapaciteta firme Inmold iz Požege, u novoj poslovnoj jedinici angažovano je 20 zaposlenih, sa planom da se u narednom periodu njihov broj znatno poveća, što će doprineti privrednom rastu, afirmaciji kadrova i celokupnom razvoju opštine Priboj – rečeno je iz kompanije.

Praćenje najnovijih trendova na tržištu, iziskuje i kupovinu novih mašina za potrebe najzahtevnijih kupaca, ali i edukaciju mladih. Stoga, u poslednjih godinu dana u Inmoldu je kupljeno šest novih mašina, koje će biti u funkciji proizvodnje i obuke učenika Tehničke škole u Požegi.

– U Inmoldu težimo stalnim unapređenjima, optimizaciji procesa i inovacijama i zato treninzi zaposlenih imaju prioritet u našem poslovanju. Uprkos kriznim vremenima, mi ne štedimo na budžetu za edukacije zaposlenih, jer smo svesni značaja usavršavanja i omogućujemo uslove svakom članu kolektiva koji ima potrebu i ambiciju da se dalje razvija i napreduje – kažu u Inmoldu.

Digitalizacija poslovanja

Firma Inmold ove godine sačinila je tim od dva matematičara i dva informatičara, koji će se aktivno baviti uvođenjem digitalizacije u svoje poslovanju. Jedan od prvih koraka ka digitalnom načinu poslovanja biće uvođenje softvera za praćenje proizvodnje. Početak implemantacije je planiran za početak oktobra.

– Digitalizacija je već izvesno vreme glavna tema u svetu biznisa, naročito u zapadnim zemljama, sa razvijenom industrijom i pretežno automatizovanom proizvodnjom. S obzirom na to da naša firma intenzivno sarađuje sa inostranim kompanijama, koje su uveliko zagazile u eru digitalizacije, Inmold je odlučio da uskoro krene u korak sa promenama i da na još višem nivou zadovolji potrebe svojih kupaca i olakša međusobnu poslovnu komunikaciju i saradnju – kažu u ovoj kompaniji.

O kompaniji

Kompanija Inmold Plast je osnovana 2006. godine. Osnivač je Goran Janković, diplomirani mašinski inženjer, koji je sa timom stručnjaka u uspešni rad firme uneo višedecenijsko radno iskustvo iz oblasti konstrukcije alata za injekciono brizganje, automatizovane sisteme za industriju IML pakovanja, kao i proizvodnju i preradu proizvoda od plastike.

 

  1. Osim u Srbiji i u BiH, trenutno su prisutni i u Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Nemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Norveškoj, Danskoj, Rusiji, kao i u Izraelu, Libanu, Dubaiju, Egiptu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here