Despot Lazić (12), dečak iz Bajine Bašte koji je bolovao od neizlečive bolesti kože, preminuo večeras na Institutu za majku i dete u Beogradu, posle komplikacija na srcu koja je izazvala njegova osnovna bolest, saznaje „Blic“.

Despot Lazić, foto: facebook

Nekoliko dana Despot je bio bez svesti, priključen na aparate, i iako su lekari činili sve da ga spasu, u tome nisu uspeli. Dečaku je tokom današnjeg dana dva puta stalo srce, lekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dečaka, nažalost, nije bilo.

“Blic” je u leto 2015. godine objavio priču o Despotu Laziću, koji je od rođenja bolovao od bolesti zvane bulozna epidermoliza. Od glave do pete Despot je bio prekriven ranama.

– Treba biti psihički jak, pa sakriti suzu dok si uz njega. Tek kada ga savlada san, dobro se isplačem, pa i ja odem na spavanje. Svako jutro nova nada, ali i nje je sve manje – pričala je Despotova majka.

Poslednjih nedelja Despot je bio na Institutu za majku i dete. Njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i iako je tim lekara dao sve od sebe da pomognu dečaku leptiru, u tome nisu uspeli.