Lučani – Dragačevsko selo Krstac uskoro dobija nove stanovnike. Kinezi koji će raditi na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege za mesec dana useljavaju se u kamp, a završni radovi su u toku.

„Uskoro se očekuje dolazak prvih radnika, oko 600 njih koji će prvobotno raditi na probijanju tunela Laz – Munjino brdo, što je jedna od najzehtevnijih tačaka na ovoj deonici, a početak radova planiran je pre prvih snežnih padavina”, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović u izjavi za RINU i dodao da će Kinezi u dragačesvskom kampu imati sve što im je potrebno.

Kamp za kineske radnike, foto:RINA

„U okviru tog kamp naselja oni imaju adekvatan smeštaj, nacionalnu hranu koju spremaju njihovi kuvari, prostorije za odmor i sportske terene za rekreaciju”, naveo je Dolović.

Radove na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege izvodi kineksa kompanija CCCC (China Communications construction company ), rok za izvođenje radova je 36 meseci, a vrednost celog projekta je 450 miliona evra.

„Izgradnja ove deonice ima ogroman značaj za opštinu Lučani jer se ovim autoputem povezuje u veliki sistem autoputeva Republike Srbije. Ovo je šansa za ubrzani privredni razvoj naše opštine što smo mi kao lokalna samouprava prepoznali i u naredne tri godine ćemo otkupiti 30 hektara zemlje oko samog autoputa u Krstacu i stvoriti novu modernu industrijsku zonu”, izjavio je Dolović.