Povodom 1. oktobra-Međunarodnog dana starijih osoba, medicinski tim Doma zdravlja iz Požege, vršio je preglede građana u Tometinom polju. Pregledi građana iz te i susednih mesnih zajednica, obavljeni su ispred prostorija Mesne Kancelarije Tometino Polje. Starije, teško pokretne i nepokretne sugrađane, obilazio je  poseban medicinski tim.

Фотографија корисника Дом Здравља Пожега

Фотографија корисника Дом Здравља Пожега

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. Nakon ove inicijative, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1991. godine, u skladu sa rezolucijom 46/91, usvojila principe Ujedinjenih nacija koji se odnose na starije osobe. Na Svetskoj skupštini o starenju 2002. godine usvojen je Madridski međunarodni akcioni plan za starenje kako bi se odgovorilo na mogućnosti i izazove starenja stanovništva u 21. veku i promovisao razvoj društva za sve generacije…
Moto ovogodišnje kampanje je “Ka jednakosti u starijem dobu”

Фотографија корисника Дом Здравља Пожега

Фотографија корисника Дом Здравља Пожега

Фотографија корисника Дом Здравља Пожега

U partnerstvu sa lokalnom samoupravom i Mesnom zajednicom Tometino polje, povodom Svetskog dana starijih osoba, aktivnosti na terenu i u mobilnoj klinici realizovao je medicinski tim:
dr Biljana Lazović
vms Tanja Luković
ms Marina Ignjatović
ms Milesa Radovanović i
Dragan Šujdović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here