Posle poraza u Novom Pazaru Dragiša Žunić je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba u FK Sloga.

Kao i svake godine ambicije Sloge bile su velike. Dve godine za redom izmicalo im je prvo mesto za prelazak u viši rang a ova godina je označena kao godina u kojoj će se Požežani konačno naći na poziciji broj jedan i proglasiti sebe prvoligašima. Dovedena su adekvatna pojačanja, radilo se kvalitetno, padali su u pripremnom periodu i superligaši ali kada je na red došlo prvenstvo stvari nisu krenule kako je bilo očekivano. U prvom ciklusu od 12 osvojeno je samo 6 bodova. I u drugom je bilo isto, ali sa rezultatom od dve pobede (obe kod kuće) i dva poraza (oba na strani).

Aleksandar Petakovic, foto:Facebook

Sloga se na polovini prvenstva našla na sredini srpskoligaške tabele što nije zadovoljilo ni Dragišu Žunića ni upravu kluba. Kako to obično biva, rešenje se nalazi u smeni trenera, a za razliku od drugih klubova u Slogi se to radi na dostojanstven način. Ivan Radović i Dragiša Žunić su shvatili ozbiljnost situacije i došli do zaključka da je ekipi potrebna neka šok terapija, pa su se dogovorili da sporazumno raskinu saradnju. Na njegovo mesto je došao Aleksandar Petaković – Jare, dosadašnji trener ariljske Budućnosti. Petaković je u svojoj karijeri radio u Slogi (BB), Drini iz Ljubovije, Slogi (Petrovac na Mlavi) i u Budućnosti, a ovo će mu biti treća Sloga koju će voditi sa klupe. Možda bude treća sreća.

Prvi veliki ispit Petaković će imati već u subotu kada u Požegu, kakve li slučajnosti, dolazi njegov bivši klub iz Petrovca nas Mlavi Sloga 33.

Aleksandru želimo puno uspeha u daljem radu u našem klubu.

Zoomue / Požega Online/031info.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here