Vlada Srbije usvojila je odluku o povećanju zarada u javnom sektoru od 1. novembra i u proseku će iznositi osam do 15 odsto izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Najveći rast plata dobiće medicinske sestre i tehničari koje će biti od 15 odsto, a zatim doktori od 10 odsto.

Inače, ministar finansija je rekao u intervjuu za Blic da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 evra, kao i da će povećanje u javnom sektoru uslediti od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru.

“Prema najavama predsednika Vučića, najveće povećanje osetiće medicinski radnici, pre svega sestre, a zatim doktori. Tako da će povećanje prosečno biti veće od šest odsto”, rekao je Mali.

Vlada Srbije na jutrošnjem zasedanju usvojila je odluku o povećanju zarada u javnom sektoru, jednokratnu pomoć za penzionere i od januara usklađivanje plata i penzija. Kako saznajemo, najviši procenat uvećanja plata biće u zdravstvu.

Penzioneri će do kraja godine dobiti na postojeći iznos penzije još 5.000 dinara. Vlada je na jutrošnjem zasedanju donela odluku koja je najavljivana u javnosti poslednjih nedelja.

Pre toga tokom vikenda zasedali su Odbori koji su razmatrali povećanja zarada. Vlada i ove godine ima suficit što znači da je domaćinski poslovala. Biće urađen rebalans, a i do kraja godine budžet za narednu godinu kada će biti precizirano usklađivanje plata i penzija od početka 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here