Foto:RINA

Novi Pazar – Olujno nevreme ostavilo je Vukicu Milosavljević u suzama. Grom joj je pogodio dve krave, bika i usmrtio ih na mestu, a to je bio jedini izvor prihoda koji je ova gorštakinja imala.

“Naišla je strašna oluja, sevalo je na sve strane, čula sam da je pukao grom, ali nisam ni sanjala kakav ću prizor zateći na livadi. Obe krave su bile steone, jedna je trebalo da se oteli sad, a druga početkom septembra. Ovo je ogroman gubitakk”, rekla je uplakana Vukica.

Foto:RINA

Ona živi sama u udaljenom planinskom selu Kašalj podno Rogozne. Prvi komšija daleko je oko pet kilometara, a do njene kuće ne može se doći kolima već samo – peške!

“Ovde je pustinja. Tokom leta neko i prođe, ali kad je zima dešava se da po četiri meseca ne vidim žive duše. Često sam pričala sa kravama, ponašala sam se prema njima kao da su ljudi. Ja nemam drugarice, majku, pa sam sa njima delila ono što me tišti. Brat mi je često govorio “kako to Vukice pričaš sa životinjama”. Ali one su meni bile sve što imam, a sad više nemam ništa”, kaže Vukica.

U Vukičinoj štali sada su ostala samo dva nejaka teleta, koja ona sad nema sa čim ni da prehrani, jer mleka nema.

“Značilo bi mi bar jednu kravu da imam, da mogu da nahranim telad i da imam koju kap mleka za sebe”, dodala je skromno Vukica.

Foto:RINA

Ovu nesrećnu ženu prvi je posetio Hido Muratović, poznati humntarac iz Novog Pazara i kako je rekao, pošto nije doneo ništa, ni kafu, ni šećer, uručio joj je sto eura – da se nađe.

“Moramo da se nađemo ovoj ženi. Poslaćemo ovu sudbinu u svet kako bi pomogli ovoj usamljenoj duši. Grom je pričinio štetu od oko 4000 eura i Vukica ne može sama da se oporavi od nesreće koja ju zadesila”, izjavio je Hido Muratović koji je pomogao stotinama ljudi koji su imali sličnu sudbinu kao Vukica i nada se da neće biti drugačije ni ovaj put.

Svi koji žele da pomognu Vukici, mogu se javiti Hidu Muratoviću na borj telefona:

064 / 33 – 03 – 240

Izvor: RINA