VOZAČI kamiona do nedelje u ponoć neće moći da koriste Ibarsku magistralu u delu između Lazarevca i Preljine.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ stavilo je rampu za kamiondžije zbog Sabora u Guči i zatvaranja deonice auto-puta na Koridoru 11, od Ljiga do Preljine.

Za teretna vozila iznad 7,5 tona važiće izmenjen režim, pa će saobraćaj iz pravca Beograda ka Čačku biti preusmeren iz Lazarevca, okolnim putem preko Aranđelovca, Topole i Mrčajevaca do Preljine.

Iz pravca Čačka ka Beogradu saobraćaj se preusmerava na put Čačak-Kraljevo, odnosno Čačak-Kragujevac-Batočina. U „Putevima“ naglašavaju da je na svim pravcima postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija i apeluju na vozače da je poštuju, kao i da prate ograničenja brzine.

U „Putevima“ su se odlučili na ovaj potez da bi sprečili gužve na Ibarskoj magistrali tokom vikenda, s obzirom na to da se održava tradicionalni praznik trube u Guči. Dodatni problem bi mogao da nastane i zbog zatvaranja deonice na Koridoru 11, kod Ljiga, gde će majstori narednih dana imati pune ruke posla, da na saobraćajnicu koja je otvorena pre dve i po godine „nadovežu“ nove delove auto-puta od Obrenovca do Ljiga.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova upozoravaju vozače da će policija tokom narednog vikenda pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju. Kako saboraši ne bi preterivali sa pićem, a pogotovo da ne bi sedali u pripitom stanju za volan, policijski presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje, a biće pojačana kontrola na putevima od Čačka ka Guči.

Predviđeno je i alko-testiranje vozača na svim izlazima iz Guče, a oni koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja. Vozači kod kojih se utvrdi više od 1,21 promil alkohola u krvi, biće zadržani do 12 sati. Policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

IZDRŽATI TRI DANA

ZABRANA saobraćanja teretnih vozila Ibarskom magistralom trebalo bi da se završi u ponoć 11. avgusta. Odluka o „isterivanju“ kamiona i šlepera počela je da se primenjuje od četvrtka u sedam časova ujutru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here