Požega- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Požegu. Ispred zgrade Opštinske uprave Požega, dočekali su je opštinski rukovodioci kao i građani Požege.

Foto:031info.rs
Foto:031info.rs

Neki od građana Požege, imali su priliku da porazgovaraju sa premijerkom i iznesu joj svoje probleme. Premijerka je saslušala građane i obećala da će pokušati da reši probleme koji ih muče.

 

U Opštinskoj Upravi održan je sastanak premijerke i požeškog rukovodstva, na kome su izneti ključni problemi, sa kojima se Požega susreće.

Foto: 031info.rs

Nakon sastanka, premijerka je posetila Tehničku školu u Požegi, i uverila se u kvalitete ove škole kao i savremene načine učenja i praktične nastave.

Nakon posete Tehničkoj školi premijerka je obišla i firmu Inmold u Požegi. Ova firma je veoma značajna za Požegu a i za Zlatiborski Okrug. Firma Inmold otvorila je pogone u Sevojnu kao i u Priboju, a prva je u ovom delu Srbije po dualnom obrazovanju učenika.

Direktor firme Inmold gospodin Goran Jankovic sa saradnicima, foto: 031info
Foto:031info.rs

 

Kako je premijerka istakla, Požega ime veliki potencijal zbog svog geografskog položaja, koji je idealan za razvoj privrede. Država će uložiti napore da se ova Opština još više razvije, a naročito će obratiti pažnju na obrazovanje i proširivanje školskih kapaciteta.

Ibarska magistrala je bila sramota sve ove decenije, jer ovaj deo zemlje zaslužuje bolje saobraćajnice. Deonica autoputa, koji se gradi od Čačka do Požege je najbitnija u Srbiji jer je najzahtevnija za izvođenje, a što se tiče deonice Obrenovac-Ljig, ona bi trebalo da bude otvorena 15.avgusta.

„Imaćemo fantastične saobraćajnice kroz celu Srbiju, a već smo u pregovorima sa Kinezima da se radi trasa od Požege ka Boljarima”, izjavila  je Brnabić.

Takođe se radi na tome da Veletržnica u Beogradu bude izlog za sve poljoprivredne proizvode iz Cele Srbije, čime bi pokazali kvalitet naših proizvoda izjavila je Ana Brnabić.

Ona ištiče da će Opština Požega za 10 godina, imati sasvim novo lice i da će doživeti preporod.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here