Požega – Đorđe Nikitović (25) diplomirani ekonomista mogao bi danas postati najmlađi predsednik opštine u Srbiji

 

ukoliko skupštinska većina usvoji predlog koji će se naći danas na skupštinskom zasedanju.

Na današnjoj skupštini biće izabrano potpuno novo rukovodstvo koje će voditi Požegu u narednom periodu. Pored predsednika biće izabran predsednik lokalnog parlamenta a kandidat za to mesto je dosadašnja zamenica Verica Bogićević koja dolazi iz redova SPS. Takođe, biće izabrani njihovi zamenici i novo Opštinsko veće.
Inače, skupština Požege broji 52 odbornika a za izbor ovih kandidata potrebno je 27. Vladajuću većinu čini SNS, SPS, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS.
Skupština je zakazana za 10:00 časova.

Godine prednost ili mana

Obzirom da kandidat za predsednika opštine Đorđe Nikitović ima 25 godina u javnosti se potegla diskusija da li je to prednost ili nedostatak.

„Činjenica je da se radi o mladom, obrazovanom i darovitom momku i da smo se u okviru koalicije odmah složili da on može biti kandidat. Tu funkciju može obavljati samo neko iz reda odbornika i kada se to uzme u obzir onda je izbor pao na njega. Za takav predlog imamo podršku čak i van koalicije. Očekujem da danas zaista dobijemo najmlađeg predsednika opštine u državi”, kaže naš sagovornik čije ime je poznato redakciji.

Bivši predsednik opštine Milan Božić podneo je ostavku nakon nedavnog hapšenja ali je juče iznenada povukao taj dokument. Božić je u pritvoru proveo mesec dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode. On je u neformalnom razgovoru izjavio da je celokupna hajka na njega iskonstruisans, da nije normalno da neko dobije 170 krivičnih prijava i da će lako na sudu dokazati da nije kriv.