Situacija sa dvanaestogodišnjim M. K., koji zlostavlja decu u požeškoj Osnovnoj školi „Emilija Ostojić“, ali i van nje, otela se kontroli! Školska godina se završila, ali učenici koji su prethodnih godina imali najbolje ocene ove godine imaju uspeh ispod proseka, a za razdor u razredu krive isključivo dvanaestogodišnjeg nasilnika, zbog koga su mnogi iz straha, ali i revolta, propustili mnogo časova.

OŠ Emilija Ostojic Požega,foto:printscreen

Kao so na ranu đacima je došla i vest da ih je razredna Anđelka Miloradović (29) napustila zbog trudničkog bolovanja, a ona za „Alo!“ navodi da je nasilnog M. K. u njen razred dovela lično direktorka, nakon čega je u njenom odeljenju zavladao nemir.

Ovo mi je prva generacija i sa velikim entuzijazmom sam radila sa tom decom. Kada smo čuli da M. K. treba da se prebaci iz seoske ispostave škole u matičnu zgradu, odnosno u naše odeljenje, pitala sam direktorku škole Mirjanu Vasilijević da li su te informacije tačne, a ona me je uverila da su u pitanju čiste gluposti. Međutim, nakon zimskog raspusta u naš razred je stigao M. K., koji je odmah počeo da maltretira decu, ali i nastavnike. Na kraju je ispalo da sam slagala roditelje kada sam im rekla da đak koji je poznat kao nasilnik neće doći u naš razred. Direktorka me je sve vreme obmanjivala – navodi Miloradovićeva.

Razredna M. K., koja je iz Kragujevca, gde živi i svaki dan je dva sata u jednom smeru putovala do požeške osmoletke, kaže da je na posao odlazila sa velikom zebnjom.

– Dala sam sve od sebe da smirim strasti među decom, ali M. K. je nastavio da ometa časove neartikulisanim kricima, gađao je decu raznim predmetima, gurao im prste u oči, grickao semenke, pa je gotovo nemoguće bilo boraviti u učionici. Plakala sam svaki dan jer zaista nisam videla izlaz. Shvatila sam da smo svi postali taoci tog dečaka – ističe razredna.

Kako navodi naša sagovornica, direktorka je potom M. K. dodelila pratioca, međutim, tek tada se situacija otrgla kontroli.

– Pratilac koji je sa M. K. boravio na časovima je u svakom trenutku po njegovoj volji morao da napusti čas zajedno sa njim. Na kraju je M. K. izlazio i ulazio na svakih pet minuta, čime se nastava pretvorila u cirkus. Osim toga, on je svakodnevno nasrtao na đake, a sastanci roditelja sa direktorkom su se završavali svađom, bez rešenja – kaže razredna Anđelka Miloradović.

Direktorka OŠ „Emilija Ostojić“ je za „Alo!“ ranije odbacila optužbe da štiti M. K., navodeći da profesionalno radi na rešavanju tog slučaja.
Podsećamo, čitava Požega već mesecima strahuje od dvanaestogodišnjaka koji zlostavlja decu u Osnovnoj školi „Emilija Ostojić“, ali i po čitavom gradu. U torbi nosi više noževa nego svezaka i knjiga, a pre nekoliko dana, u prostorijama škole nasrnuo je na rođenu majku. Krajem maja je po drugi put pretukao učenika četvrtog razreda, koji je nakon batina završio u bolnici.

Nastavnici poklanjaju ocene iz straha!

Roditelji đaka koji pohađaju nastavu sa problematičnim dvanaestogodišnjakom navode za „Alo!“ da su nastavnici M. K. poklonili ocene iz straha i da će on sa zadovoljavajućim prosekom upisati i sedmi razred.

– Naša deca su zbog trauma koje su doživela jer idu u odeljenje sa M. K. popustila u školi. Volju za učenjem ugušili su im i nastavnici, koji su šakom i kapom poklanjali ocene M. K. jer ga se očigledno plaše – kaže jedan od roditelja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here