Požega – Poplave nisu zaobišle ni Opštinu Požega, gde je, prema prvim procenama poplavljeno oko 300 hektara poljoprivrednog zemljišta.
„Za nešto više od dva sata, koliko je u prepodnevnim satima padala kiša u Požegi i okolini, na ovom području je palo oko 60 litara po kvadratnom metru. To je izazvalo nadolaženje postojećih potoka ali i formiranje bujičnih voda u nekoliko sela poput Visibabe, Prijanovića, Pilatovića, Prilipca, Lopaša, Gorobilja, Godovika, Loreta, Tabanovića, Ježevice. Na pojedinim putnim pravcima u ovim selima je na nekoliko sati i u prekidu i saobraćaj, a u skoro desetak domaćinstava je prodrla voda. Oštećena je putna infrastruktura a iz svih sela stižu informacije i apeli za pomoć zbog pojave brojnih klizišta. U isto vreme pod vodom je preko 300 hektara poljoprivrednog zemljišta. Srećom, korita reka prvog reda Moravice, Đetinje, Skrapeža i Lužnice nisu bila puna pa su mogla da prime pomenutu količinu vode a da se same ove reke ne izliju “, kažu iz opštine Požega dodajući da je neizvesno kako će se situacija dalje odvijati jer se najavljuje nastavak padavina.
Bujične vode u mnogim selima požeškog kraja sa sobom su nosile mostove, a kolika je šteta, znaće se narednih dana.
Imajući to u vidu, Štab za vanredne situacije je doneo odluku da proglasi vanrednu situaciju na celoj teritoriji Opštine Požega. Na istoj sednici održanoj danas popodne, upućen je poziv svim privrednim subjektima, fizičkim licima i predstavnicima mesnih zajednica, da prijave nastale štete a to mogu učiniti već od sutra, na šalterima pisarnice Opštinske uprave Požega.

1 KOMENTAR

  1. Pa šta ako se prijave štete idu komisije po selima troše pare,a ošteceni od toga koristi nemaju.Prošle godine grad ,vanredno stanje,neznam da li je država uplatila neka sredstva neko kaže jeste neko kaže nije.Znam ljude u mnogim selima naše opštine,ali nisam čuo da je neko obeštecen sem dvojice ljudi u selu Dražinovicima,ali niko od komšija nezna zašta su dobili po 12o.000din.a komšije oko njih ništa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here