Kiša koja jakim intenzitetom pada bez prestanka od ranih jutarnjih sati izazvala je izlivanje bujičnih vodotokova u gornjem Dragačevu. Prema rečima predsednika opštine Milivoja Dolovića najkritičnija situacija je u mesnim zajednicama Donji i Gornji Dubac, Glog, Viča, Milatovići, Kaona, Kotraža, Vučkovica, Rti i u delu Guče.

“Došlo je do izlivanja potoka Gorušica u naseljenom mestu Viča i tu smo već evakuisali jedno domaćinstvo, a u toku je evakuacija još 15 kuća, Vučkovačka reka takođe preti da se izlije. Sve ekipe su na terenu, kao i građevinske mašine. Postoji realna opasnost da će ako kiša nastavi da pada ovim intenzitetom, voda odneti i mostove u selima Donji Dubac i Glog”, kazao je predsednik opštine Lučani i dodao da će u ovim mesnim zajednicama najverovatnije biti proglašeno vanredno stanje.

Foto: Radio D Lućani
Foto: Radio D Lućani
Foto: Radio D Lućani
Foto: Radio D Lućani

U Čačku je došlo do izlivanja nekoliko rečica i potoka. Najveći problemi nastali su u Trnavi i Slatini, obustavljen je saobraćaj na starom putu Čačak-Kraljevo. Zbog velike količine vode, na više mesta u gradu, izlile su se šahte.

Foto: Glas Zapadne Srbije
Foto: Glas Zapadne Srbije

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here