Ivanjica – Milomiru Munjiću koji živi u golijskom selu Brusnik, 200 metara od škole, vukovi su rastrgli kravu.

FOTO: RINA

„Imam četiri mlade krave koje su tog jutra bila na ispaši u ograđenom delu pored same kuće. Vukovi su se spustili u ranim jutarnjim satima i napali ih, na sreću samo je jedna stradala. Dolazila je i komisija iz Ivanjice na uviđaj i rekli su nam da oni ne mogu ništa da urade sem da naprave zapisnik. Strašno je to što je čopor došao u sam centar sela”, kaže za ageniciju RINA Milomir.

Njegova kćerka Nevenka, koja je u selu živela do 14 godine, kaže da je nekada išla slobodno i po šumi, a danas kada dođe kod roditelja ne sme da ode ni do prodavnice zbog divljih životinja.

„Još malo će mesto postati stanište životinja a ne ljudi. Mnogo se pojavilo vukova, medveda, jazavaca…sve su to štetočine koje ljudima uništavaju ono od čega žive”, kaže Nevenka.

Ona dodaje da domaćinstva u Brusniku uglavnom gaje stoku i žive od prodaje mleka.

„Mom ocu su i medvedi uništili pčelinjak, a tada je komisija rekla da nije dobro obezbeđen. A sada kada su vukovi rastrgli kravu, kažu da bi imao odštetu i da bi mogli nešto da preduzmu da ju je napao medved”, ističe Nevenka koja je u stalnom strahu za bezbednost roditelja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here