Sinoć je u Požegi održan 25. po redu protest u organizaciji GG “Inicijativa za Požegu”.

Okupljenima su se obratili Miloš Jovanović, profesor u požeškoj gimnaziji, dr Đorđe Pavićević, profesor na FPN Beograd, kao i predstavnici organizacija koje su članice Građanskog fronta – Nevena Jacić („Jasno i glasno“ Požarevac), Vladimir Marović (Lokalni front Kraljevo), Robert Kozma ( Ne da(vi)mo Beograd), Đorđe Petrović (Loklani front Valjevo) i Borisav Prelić (Udruženi pokret slobodnih stanara Niša).

Фотографија корисника Inicijativa za Požegu

Na svojoj Fejsbuk stranici, Inicijativa je izdala saopštenje:

Mi večeras nismo likovali nad nesrećom uhapšenih čelnika naše opštine. Ali nismo ih ni sažaljevali. Duže od godinu dana smo se, kao “Inicijativa za Požegu” borili za SISTEM, za zakon, za procedure, za dobru upravu, za domaćinsko raspolaganje javnim novcem, za lep i pravedan grad. U takvom sistemu za koji se mi borimo, svaki pošten rad se pošteno i nagrađuje, a svaki naopaki mora da se kazni. Moramo sami sebe da zaštitimo, inače nam i opština i država posrću u ekonomskom, političkom, kulturnom i moralnom smislu.

Sa nama su večeras bili prijatelji iz više gradova Srbije – iz Valjeva, Beograda, Kraljeva, Požarevca i Niša. Poput naše, tako se i ove građanske organizacije bore u svojim sredinama protiv istih pojava. Mi nemamo resurse kao one stranke koje su uzurpirale državu, ali imamo jedni druge, i to je, naposletku, najjači resurs koji uvek pobedi. Zajedno gradimo asocijaciju organizacija – Građanski font, kroz koju će se lokalne organizacije pomagati i kroz koju će se pojaviti i u republičkoj političkoj areni, jer moramo se boriti na svim frontovima ako mislimo da ostvarimo konačnu pobedu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here