Čim padne malo veći pljusak, meštani sela Gukoš kod Ljiga, odsečeni su od sveta. I ove godine, posle malo većih padavina, Dragobiljska reka stvorila je probleme meštana Gukoša. Trenutno je najugroženiji gospodin Dragan Jovičić,koji je invalid a pritom i teško bolestan. Kontaktirali smo gospodina Nenada Radivojevića iz sela Gukoš, koji nam je izjavio sledeće:

“Gospodin Dragan Jovičić rodjen 1951.godine iz sela Gukos kod ljiga. Teško je pokretan i boluje od kancera debelog creva i ceka na operaciju. Do lekara moramo da ga prebacujemo pomocu trikova,kako se snadjemo. Zivi u zaseoku gde do kuce mora da predje reku, koja je velikog sliva,a na njoj most ne postoi. Sa te strane reke je sakupljeno 65 potpisa,to su ljudi koji koriste taj tako zvani mokri prelaz. Problemi nastaju cim padne prva kiša i cele godine je tako. Ne moze nam prici ni sanitetsko ni vatrogasno vozilo.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako kažu predstavnici opštine Ljig, planira se izrada projekta za most preko Dragobiljske reke, i izrada samog mosta. Taj most bi bio spas za meštane ovog mesta, jer ovako ne mogu da funkcionišu još dugo.

Ilija Mirosavić-031info.rs