Opština Požega organizovala je i finansirala odlazak preko 100 poljoprivrednika na Novosadski sajam poljoprivrede. Ovogodišnji sajam poljoprivrede , 89. po redu, otvoren je 11.maja a trajaće do 17.maja. Poljoprivredni sajam, značajan je za poljoprivrednike, jer na njemu mogu videti savremene načine bavljenja poljoprivredom, unaprediti svoje znanje u oblasti poljoprivrede kao i poljoprivredne mehanizacije i tehnike. Sajam je idealna prilika za one koji žele da obnove svoju mehanizaciju, jer mogu ostvariti mnogobrojne popuste ali i upoznati se sa subvencionisanim načinima kupovine.

Medju Požeškim poljoprivrednicima bilo je dosta mladih poljoprivrednika, što uliva nadu da će Požega imati budućnost u oblasti poljoprivrede, mada statistika govori da je na nivou cele zemlje situacija prilično loša i da se sve manje ljudi bavi poljoprivredom.

Foto: Rade Marković

Poljoprivrednici iz Požege, koji proizvodnju većinom obavljaju u brdsko-planinskim krajevima,.sajam puno znači, kako bi olakšali svoju proizvodnju. Pošto je Požega pretežno stočarski kraj, poljoprivrednici će se edukovati o novim rasama iz oblasti stočarstva, kojima odgovara naše podnevlje i koje donose veću dobit. ohrabruje činjenica da u nekim selima u Opštini Požega, ima po dva puta više grla krupne stoke u odnosu na broj stanovnika.

Foto: Rade Marković
Foto: Rade Marković
Foto: Rade Marković
Foto: Rade Marković
Foto: Rade Marković

 

Ilija Mirosavić- 031info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here