Republički Hidrometeorološki Zavod, izdao je upozorenje o mogućem izlivanju vodotokova u Srbiji. Najavljena je velika količina padavina u narednih nekoliko dana, koje mogu prouzrokovati poplave. Obzirom da se nalazi na plavnom području, Čačak je već nekoliko puta bio pogodjen poplavama, kao i susedna Požega i Lučani.

 

Фотографија корисника Цивилна Заштита Чачак

Najavljene obilne padavine, Čačak dočekuje u punoj pripravnosti a preduzete su i preventivne mere na kritičnim tačkama. Radi se čišćenje kanala pored puteva kao i pravljenje zaštitnog bedema od džakova sa peskom. Na mestima gde su korita manje dubine, radi se produbljivanje korita reka.

Фотографија корисника Цивилна Заштита Чачак
Foto: Facebook, Civilna Zaštita Čačak
Фотографија корисника Цивилна Заштита Чачак
Foto: Facebook, Civilna Zaštita Čačak

Kako nam je rekao Bratislav Zečević, načelnik gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku, na terenu se nalazi mehanizacija svih Javnih komunalnih preduzeća kao i pripadnici Jedinica Civilne Zaštite opšte namene. Dalji tok radova zavisiće od vremenskih uslova, ali je dosta kritičnih tačaka sanirano.

Резултат слика за bratislav zečević
Foto: Glas Zapadne Srbije

I Opština Požega je u punoj pripravnosti zbog najavljenih obilnih padavina. Obaveštena su sva preduzeća, koja su ključna u slučaju izlivanja reka. Ako dodje do eventualnog izlivanja, mehanizacija i ljudstvo spremni su da reaguju.

Lučani su takođe više puta imali probleme sa poplavama, ali je novoizgrađeni zaštitni bedem, smanjio rizik od većih posledica po preduzeća i gradjanje u okolini Bjelice. Naravno i Lučani su u punoj pripravnosti bez obzira na odbrambeni bedem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here