Užice – Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od 12. do15. maja moguće su obilne kišne padavine (od 20 do 40 litara po m2, lokalno i više), posebno na području zapadne i jugozapadne Srbije, koje mogu izazvati bujice, poplave i izlivanje vodotokova, kao i štete na putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Фотографија корисника Цивилна Заштита Чачак

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica apeluje na građane koji su već imali probleme prouzrokovane velikom količinom padavina i štetu na poslovnim i stambenim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama, da preduzmu neophodne mere zaštite imovine čišćenjem i prokopavanjem odvoda i ostalim aktivnostima koje mogu doprineti eliminisanju ili ublažavanju potencijalne štete.

„U skladu sa zakonskom regulativom preduzimaju se preventivne mere i prati situacija na terenu. Operativni štab je zasedao i analizirao trenutno stanje i mogućnosti za preduzimanje mera odbrane od eventualnih poplava. Iz sata u sat pratiće se situacija i javnost blagovremno obaveštavati o preduzetim aktivnostima”, navodi se u saopštenju.