Ovih dana za vatrogasce u čačanskom i milanovačkom kraju bilo je dosta posla. U Mlakovcu je jednoj porodici izgoreo krov i sve na spratu kuće. U Prijevoru su izgorele bale sa senom. U oba slučaja komšije su pritekle u pomoć, da se okrovi kuća i da obnove zalihe stočne hrane. U jednom domaćinstvu posle intervencije vatrogasci su pomagali da se oteli krava.

Miloševićima u selu Prijevor kod Čačka u požaru je izgorela skoro sva stočna hrana. Vatrogasci su u njihovom domaćinstvu ugasili požar, sprečili širenje vatre, ali su imali i nesvakidašnji zadatak. Po završetku svog posla zamenili su i veterinara.

“Zato što je krava počela da se teli. Mi smo ušli u štalu koja je izuzetno mala, a veliki broj grla i onda smo pomogli da se to obavi koliko smo umeli i znali”, rekao je Milenko Milić, vatrogasac.

Vatrogasac Zoran Petrović, istakao je da su telence krstili i dali mu ime Milenko.

Komšije su pritekle u pomoć da Zorica i Katarina prehrane 12 grla goveda, jer od dve hiljade bala sena nije ostalo ništa. Komšije su se na delu pokazale i u Mlakovcu kod Gornjeg Milanovca kada je u požaru izgoreo deo kuće Dražovića. Da osmočlana porodica brzo ima novi krov nad glavom organizovalo se celo selo.

“Ovo što je sve materijalno, desilo se, nije problem samo kad su oni svi na broju. Zahvalan sam komšijama i prijateljima i svima koji su se odazvali”, kaže Zoran Petrović, stanovnik Mlakovca.

Mnogo ljudi se odazvalo, Srbija je ponovo pokazala da je u teškim trenucima uvek solidardna, zaključio je Željko Marjanović, stanovnik Mlakovca.

Ovim porodicama će još mnogo biti potrebno da u potpunosti saniraju posledice požara, ali kažu da će im zbog ljudskosti i pružene ruke prijatelja i komšija, umesto sećanja na vatru i garež, ostati uspomene na humanost i solidarnost

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here