Narodni poslanik i član izvršnog odbora Krsto Janjušević osudio je poruke izrečene na skupu opozicije ispred Narodne skupštine republike Srbije 13. aprila

 Krsto Janjušević - Foto: A. Rovčaniin
foto: A Rovčanin

– U subotu su sa bine ispred Narodne skupštine republike Srbije izgovorene najteže vulgarnosti, uvrede, rasističke izjave i poruke mržnje koje su uspele prepoloviti i sam skup pre njegovog završetka i debakl učiniti potpunim, naveo je u pisanoj izjavi Krsto Janjušević narodni poslanik i član izvršnog odbora SNS-a i dodao: – Lako je zaključiti da se radi o samo jednom zahtevu – nekoliko tajkuna treba opet vratiti na vlast, ovaj put bez izbora i po svaku cenu, smatra Janjušević.

– Na lustraciju su pozivali oni koji su nakon dolaska na vlast postali hiljadu puta bogatiji. Sada su protiv izbornog sistema oni koji su ga sami kreirali i po kom su vladali Srbijom. Od njih nas neće iznenaditi ako neki od sledećih zahteva bude da se zameni narod nekim drugim jer ovaj neće da glasa za njih. U ime njihovih tajkuna koji se kunu u demokratiju prebijaju se novinari, tuku žene, nose vešala za predsednika i premijerku, preti se silovanjem premijerke. Oni u “političku” borbu idu sa maskom na licu i motornom testerom u rukama. Oni u Paraćinu zaključaju odbornike SNS-a i zabrane lekarima da udju u zgradu opštine da pomognu odborniku kome je pozlilo. Najbrutalnije izbace odbornike SNS-a iz prostorija Skupštine opštine Stari grad. Maltretiraju odbornike u skupštinama u koje su ih gradjani birali imenom i prezimenom. Srbija prezire siledžije,nasilnike, fašiste i lopove, tako je uvek bilo i tako ce uvek biti – stoji u izjavi poslanika i člana Izvoršnog odbora naprednjaka Krsta Janjuševića.

On je pozvao sve građane da dođu 19. aprila u Beograd i da pruže podršku pristojnoj Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Doći ćemo da čujemo planove o daljem razvoju Srbije, novim koridorima, radnim mestima, investicijama… izazovima koji su pred Srbijom. Želimo i da sa najviše poštovanja pružimo ruku braći iz Južne srpske pokrajine Kosova i Metohije koji su pešice krenuli ka Beogradu na skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću i pristojnoj Srbiji – zaključuje Janjušević.