Na žalost je naša realnost, da tudje zdravlje i život, često zavise od SMS poruka. Imamo fondacije koje se bave humanitarnim radom i koje su mnogo puta pomogle kada je u pitanju bila nečija sudbina. Nekada to nije vredelo ali u većini slučajeva, nečiji život bio je spašen. Tužna je činjenica da sve više dece oboleva od opakih bolesti,ali njihovi roditelji nemaju para za lečenje. Država finansira lečenje obolelih u inostranstvu, ali to nije dovoljno da bi se svi oboleli poslali na lečenje van zemlje. Onda dolazimo do činjenice da se Srbi moraju složiti i poslati po SMS poruku za pomoć nekom. Kao što je poznato da Srbi nikada ne mogu da se slože, većina ljudi ignoriše apel za pomoć, iako je cifra SMS poruke simbolična i ne predstavlja problem za većinu gradjana. Uzmimo u obzir da nekada bukvalno bacamo novac za razne gluposti.

Sada dolazimo do činjenice da su Srbi izgleda mnogo složniji u slanju SMS poruka, kada na primer treba podržati neku od rijaliti zvezda. Kada pogledamo brojke SMS poruka, poslatih za nečiji “opstanak” ili “izbacivanje” iz takvih šou-programa, dolazimo do milionskih cifri novca. E kada sve ovo sagledamo iz oba ugla, zapitajmo se malo: Šta je vrednije? Nečiji život ili “opstanak” u nekom šou programu? 

Krajnje je vreme da porazmislimo o svemu i uozbiljimo se! Ako je već takva situacija, da država ne može da pomogne svima, hajde barem da se složimo i pomognemo koliko ko može!

Ilija Mirosavić-031info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here