Predsednik naše zemlje i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je večeras da je dobio podršku da ne razgovara sa Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom.

Aleksandar Vučić Foto: N. Fifić

Predsednik SNS Aleksandar Vučić dobio je u ponedeljak jednoglasnu podršku Predsedništva stranke da ne ulazi u razgovore sa liderima SzS Đilasom, Jeremnićem i Obradovićem, a stranka je znatno bliža odluci o raspisivanju vanrednih izbora nego pre.

To je novinarima preneo predsednik stranke Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva SNS.

Pristojna Srbija neće nasilje, istakao je Vučić.

SNS, kako je preneo rukovodstvu stranke, mora biti najodgovornija.

“Ne smemo da uđemo u žrvanj političkog nasilja, u koji nastoje da nas uvuku politički protivnici s fašistom Boškom Obradovićem na čelu”, rekao je Vučić i dodao da će izbori najverovatnije biti ili u junu ili na proleće.

“Nijedan njihov zahtev neću da prihvatim. Ostaje da me ubiju. Šta je treće rešenje? Nema treće varijante”, rekao je Vučić.

Konačna odluka o izborima nije doneta, jer je, kako je objasnio, na glasanju Predsedništvo bilo za, sa jednim, njegovim, uzdržanim glasom.

Vučić je najavio da će sa kampanjom Budućnost Srbije 19. aprila doći u Beograd, a posle toga ide i u Čačak.

Nasilje, ponovio je, neće dozvoliti, a nezabeleženo je u svetu ono što fašista Obradović i tajkuni Đilas i Jeremić najavljuju, uključujući blokade, onemogućavanje gradskih funkcionera da idu na posao i slično.