Ministar unutrašnjih poslova Nebojšša Stefanović najavio je danas da će Vladi predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne maššine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.

– Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važže i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza – naveo je Stefanović.

On podseća da je obaveza da se traktori i poljoprivredne maššine preregistruju doneta Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen jošš 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 3. aprila ove godine.

– Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih maššina, jer ne žželimo da poljoprivredne proizvođače izlažžemo dodatnim troškovima – objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, “jer nam je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here