U našu redakciju, stigao je dopis Grupe gradjana “Inicijativa za Požegu” kojim se obraćaju gradjanima:

-Koji god način obraćanja javnosti da odabere, bilo to uživo iz pomrčine požeških sela, preko TV-a ili saopštenjima na društvenim mrežama, nelegitimni predsednik opštine Požega, Milan Božić, svaki put pokaže koliko je nedostojan svoje javne funkcije.

U poslednjem saopštenju na svom FB profilu od 19.03. 2019. nelegitimni predsednik opštine Požega zlurado likuje nad sugrađaninom kome je Poreska uprava privremeno zabranila obavljanje delatnosti u ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik, zbog evidentiranog poreskog prekršaja.

Privremena zabrana rada objekta od 15 dana samo što nije istekla, pa je predsednik požurio da na vreme etiketira vlasnika lokala i njegovu porodicu samo zato što su redovni učesnici protesta protiv korumpirane lokalne vlasti. Predsednik čak i ne krije da je to jedini motiv njegovog pakosnog saopštenja.
Suvišno je ukazivati na to koliko je ovakav vid ličnog obračunavanja sa građanima nedostojan i neprimeren za jednog predsednika opštine. Nije ipak suvišno ukazati na neke druge stvari od kojih nelegitimni predsednik ovakvim zluradim komentarima bezuspešno odvraća pažnju.

Jedan od glavnih Božićevih motiva za ulazak u politiku je izlaz iz katastrofalnog stanja njegovog privatnog poslovanja. Uvidom na sajt Narodne banke Srbije – Pretraživanje dužnika u prinudnoj naplati, možemo videti da je Božićeva porodična firma VETOKOMERC-BOŽIĆ DOO POŽEGA u blokadi već 2679 dana, od 03.10.2011, za ukupan iznos od 9.469.365,88 dinara!
Kako je domaćinski i ‘uspešno’ vodio svoju firmu, tako je, sticajem nesrećnih okolnosti, nastavio da vodi i opštinu Požega. Prema Izveštaju DRI o reviziji pravilnosti poslovanja opštine Požega za 2017. godinu predsednik opštine Požega nezakonito je pokrenuo i sproveo javne nabavke u iznosu od 13.652.000,00 dinara koje nisu bile predviđene u Planu javnih nabavki za 2017. godinu! Šteta koju su građani Požege na ovaj način pretpeli tek dolazi na naplatu.

U jednoj od brojnih prijava protiv nelegitimnog predsednika Božića (zbog kojih je morao i prebivalište da promeni) navodi se da je Udruženju “Zelena kotlina – Centar za razvoj poljoprivrede i sela”, čiji je osnivač Božićev sin, Ilija Božić, iz budžeta isplaćeno 280.000,00 dinara, a pre toga mu je isplaćeno 185.000,00 dinara, kako se navodi, da niko ne zna ni kako, ni zašto. Dok trpi porodični biznis, članovi porodice moraju biti adekvatno podmireni kad je glava kuće već zakonski naredbodavac za izvršenje opštinskog budžeta.

Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka. A mi, poštovani prijatelji, vidimo se u subotu u 18 časova na Trgu da obiđemo radno mesto nelegitimnog predsednika i prošetamo ulicama našeg grada.

Grupa gradjana “Inicijativa za Požegu”