Prema najavama meteorologa, narednih sedam dana očekuje se uglavnom lepo vreme i temperature iznad proseka za mart.

Metereolozi za subotu pre podne najavljuju oblačno vreme, na severu i istoku sa slabom kišom. Sredinom dana, kako kažu u RHMZ, doći će do postepenog razvedravanja, koje će prvo stići na jugozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima zemlje. Očekivane temperature kretaće se od jedan do najviših 20 stepeni.

Sutra nas očekuje pravi prolećni dan, sunčan i topliji od prethodnih! Duvaće slab i umeren jugozapadni vetar. Temperature će biti znatno iznad proseka za ovo doba godine – od tri do čak 25 stepeni Celzijusa.

Iduća sedmica počinje toplim jutrom, u većem delu zemlje biće sunčan dan, izuzev na severu Vojvodine, gde se očekuje veća oblačnost i kratkotrajna kiša. Najniža temperatura biće od četiri, a najviša do 17 na severozapadu, odnosno 23 stepena na jugoistoku zemlje.

U utorak će na jugu i istoku biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim poljuskovima i slabim, umerenim, severozapadnim vetrom. Temperature će iznositi od četiri do 19 stepeni Celzijusa.

Do kraja sledeće nedelje uglavnom će biti suvo vreme, sa sunčanim periodima i temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine.