Još jedan festival nauke i umetnosti “Gimfest” održaće se 24.marta u prostorijama Gimnazije Sveti Sava u Požegi. Dodjite i saznajte kakve inovacije su učenici pripremili za vas! Očekuje se i kulturni program.

“Gimfest“ je festival nauke i umetnosti Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege. Nastao je 2009. godine uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Evropskog pokreta u Srbiji, a po ugledu na slične festivale nauke (prvenstveno Festival nauke u Beogradu), sa ciljem popularizacije nauke i umetnosti. Naša škola je dva puta, pored Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, bila jedina gimnazija koja je nastupala na beogradskom Festivalu nauke. Prošle godine smo, zahvaljujući ogromnom trudu i zalaganju koji smo uložili gostujući na Festivalu nauke u Beogradu, proglašeni za najbolje komunikatore nauke u Srbiji.

Prvi „Gimfest“ održan je 1. marta 2009. godine i posetilo ga je oko 600 ljudi, što je, za malu sredinu kakva je Požega, značajan broj. Našim sugrađanima je tada nauka prvi put predstavljena na jedan atraktivan način, što je izazvalo opšte oduševljenje i činjenicu da je drugi „Gimfest“, održan 26. februara 2010. godine, posetilo oko 2000 ljudi. Ovaj svojevrsni vašar znanja ispratili su čelnici medijske scene u Srbiji – „Politika“, „Večernje novosti“, „Danas”, „Press“, RTS, B92, kao i većina televizijskih i radio stanica Zlatiborskog okruga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here